11ο Γυμνάσιο Νίκαιας

Το 11ο Γυμνάσιο Νίκαιας ιδρύθηκε το 2000 και είναι το νεότερο Γυμνάσιο της περιοχής. Στεγάζεται σε επιβλητικό κτήριο του Δήμου Νίκαιας στην οδό Π.Ράλλη 182. Το κτήριο οικοδομήθηκε το 2006 στην θέση που για πολλά χρόνια λειτουργούσαν οι ιστορικές τεχνικές σχολές του Δήμου ‘ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ’, οι οποίες και καταστράφηκαν στο σεισμό του 1999.

Μέχρι το 2000 στον χώρο αυτό λειτουργούσαν δύο Γυμνάσια του Κορυδαλλού το 1ο και το 6ο τα οποία συγχωνεύτηκαν και μετακόμισαν.

Η πρώτη διευθύντρια του 11ου γυμνασίου, Ροζαλία Τσελέντη ΠΕ06 ,ηγήθηκε του σχολείου και συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία των τμήματων ένταξης και υποδοχής, μέχρι το 2012 όπου και την διαδέχθηκε ο νυν διευθυντής.

Σήμερα το 11ο Γυμνάσιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της Νίκαιας και το μοναδικό που φιλοξενεί τμήματα ένταξης και υποδοχής και έτσι έχει την τιμή να εκπαιδεύει μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και μαθητές από άλλες χώρες που δεν γνωρίζουν ελληνικά. Στο ισόγειο του σχολείου και κατά τις απογευματινές ώρες λειτουργούν εργαστήρια του Δήμου όπως κεραμικής και αγιογραφίας.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν το σχολείο μοναδικό και ενδιαφέρον.

Κατά τις απογευματινές ώρες στο σχολείο λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Γονέων του Δήμου Νίκαιας “Κοινωνικό Φροντιστήριο” με την επωνυμία “Σχολείο Αλληλεγγύης”, όπου μαθητές Λυκείων της Νίκαιας παρακολουθούν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα.

Το 11° Γυμνάσιο Νίκαιας είναι ένα προοδευτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, με πολλές καινοτόμες ιδέες για τη σωστή και ολοκληρωμένη μόρφωση και ανάπτυξη των μαθητών. Οι καθηγητές είναι αφοσιωμένοι στο έργο τους και ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τους μαθητές σε οποιονδήποτε τομέα της καθημερινής τους ζωής χρειαστεί.

Επικοινωνία: Πέτρου Ράλλη 182, Νίκαια, 18454, 2104953941, email: mail@11gym-nikaias.att.sch.gr

Ιστοσελίδα