Επιμόρφωση επιμορφωτών για το σχολικό έτος 2020-2021: Η τριήμερη επιμόρφωση επιμορφωτών ανοίγει ένα δεύτερο κύκλο συνεργασίας για το πρόγραμμα «Σχολεία για όλους»

Δημοσίευση: 18/10/2020

Το διάστημα  9 έως 11 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη επιμόρφωση επιμορφωτών, η οποία περιλάμβανε δύο μέρες δια ζώσης συναντήσεων με την υλοποίηση βιωματικών σεμιναρίων και διαλέξεων, κλείνοντας την τρίτη μέρα με τη διαδικτυακή συνάντηση των περσινών και νέων επιμορφωτών του προγράμματος με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών.

Οι επιμορφώσεις επιμορφωτών  βρίσκονται στον πυρήνα του σχεδιασμού υλοποίησης του προγράμματος «Σχολεία για όλους-Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία», καθώς στοχεύουν στη δημιουργία ενός μητρώου έμπειρων επιμορφωτών , οι οποίοι θα κληθούν να προωθήσουν  τη σχολική κουλτούρα ενός δημοκρατικού, συμπεριληπτικού σχολείου. Οι επιμορφώσεις προετοιμάζουν τους επιμορφωτές παρέχοντας τους τόσο θεωρητική όσο και πρακτική καθοδήγηση , προκειμένου  να επιμορφώσουν  κι αυτοί με τη σειρά τους το διδακτικό προσωπικό των σχολικών κοινοτήτων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα κληθούν να δημιουργήσουν τα σχέδια δράσης τους.

«Ευελπιστώ στο όραμα των εκπαιδευτικών για αλλαγή. Στην περίπτωση ενός δεύτερου lockdown, θεωρώ ότι οι εκπαιδευτικοί  θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και έτοιμοι να αναλάβουν δράση, έχοντας ως κίνητρο μία εσωτερική ανάγκη για προσφορά», δήλωσε η νέα επιμορφώτρια, Δήμητρα Κολάση, σχετικά με τη διασφάλιση της  συμπερίληψης των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση σε περίπτωση νέας απομόνωσης λόγω της πανδημίας.

Καλωσορίζουμε με χαρά τους νέους επιμορφωτές για να υλοποιήσουμε δημιουργικά και συλλογικά το πρόγραμμα «Σχολεία για Όλους» για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά!