“Σχολεία για όλους” – υποστηρίζοντας τις σχολικές κοινότητες στην πράξη: Webinar με θέμα την εκπαίδευση προσφύγων στο ελληνικό σχολείο

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών, το έργο   “Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία” διοργανώνει webinar, ανοιχτό προς κάθε ενδιαφερόμενο, με θέμα την εκπαίδευση προσφύγων στο ελληνικό σχολείο. Το webinar θα διεξαχθεί την Παρασκευή 4 Ιουνίου, 18:00 – 19:30, μέσω της πλατφόρμας zoom.

Εισηγητές του webinar είναι οι ειδικοί επιμορφωτές του έργου Γκέλη Αρώνη, Ηρώ Ποταμούση, Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης και Άγγελος Βαλλιανάτος, με τη συμμετοχή   επιμορφωτών και επιμορφωτριών του “Σχολεία για όλους”.

Σκοπός του webinar είναι να οξύνουμε την ευαισθησία μας απέναντι στην κακομεταχείριση των παιδιών, όπου συμβαίνει, αλλά και στην ανάγκη να προσφέρονται σε όλα ανεξαρτήτως τα παιδιά που βρίσκονται στην Ελλάδα και είναι σε ηλικία σχολείου, ανάμεσα σε άλλα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες μάθησης, όπως περιγράφεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Πρωτόκολλο 1, Άρθρο 2).

Υπάρχουν καλές πρακτικές που να βοηθούν στη διαχείριση αυτών των ζητημάτων; Στο webinar θα επιχειρήσουμε να δώσουμε απαντήσεις, καθώς και την ευκαιρία σε όσες και όσους συμμετέχουν να γνωρίσουν στην πράξη κάποιες μεθόδους προσέγγισης της εκπαίδευσης προσφύγων, που εφαρμόζει το έργο “Σχολεία για όλους”. Παράλληλα, επιμορφωτές και επιμορφώτριες του έργου θα παρουσιάσουν εφαρμοσμένες πρακτικές  από τα σχολεία που συμμετείχαν κατά την πρώτη χρονιά των δράσεών μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τους εισηγητές είναι διαθέσιμες εδώ.

FB event

Eίσοδος δωρεάν μέσω της πλατφόρμας zoom: https://us02web.zoom.us/j/3124691098