Webinar : “Σχολεία Για Όλους” σε 60 λεπτά

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, 18:30-19:30 μέσω zoom & live streaming στο Facebook. Ελεύθερη πρόσβαση από εδώ.

Τι σημαίνει να είμαι μέλος του δικτύου Σχολεία Για Όλους; Γιατί να υποβάλλω αίτηση συμμετοχής; Πώς λειτουργεί η επιμόρφωση και πώς θα αλλάξει η καθημερινότητα εντός και εκτός της τάξης; Συμπερίληψη και δημοκρατική εκπαίδευση: oυτοπία ή πράξη;

Το έργο   “Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία” διοργανώνει webinar, ανοιχτό προς κάθε ενδιαφερόμενο, με σκοπό την ενημέρωση για τις αξίες, τον τρόπο λειτουργίας και τις ευκαιρίες που προσφέρει αυτό. Το έργο “Σχολεία για Όλους” υλοποιείται στα σχολεία της επικράτειας από τη σχολική χρονιά 2019-20, με στόχο την ενίσχυση του σχολικού δημοκρατικού πολιτισμού. Προσφέρει επιστημονική επιμόρφωση και διαρκή υποστήριξη σε διευθυντές, διευθύντριες και εκπαιδευτικούς σχολείων, καθώς και γονείς μαθητών για θέματα που αφορούν τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, τη συμπερίληψη στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η υποβολή αιτήσεων σχολείων μέσης εκπαίδευσης είναι ανοιχτή για τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Εισηγητές του webinar είναι οι ειδικοί επιμορφωτές του έργου Γκέλη Αρώνη, Ηρώ Ποταμούση, Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης και Άγγελος Βαλλιανάτος. Οι επιμορφωτές θα παρουσιάσουν το πλαίσιο συνεργασίας με τα σχολεία, το αντικείμενο των επιμορφώσεων και τις αρχές της προσέγγισης του σχολείου ως συνόλου (whole school approach) και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, κα Λεμονιά Μπούτσκου.

Το webinar αφορά άμεσα εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης, διευθυντές και διευθύντριες σχολικών μονάδων και ταυτόχρονα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους επαγγελματίες του πεδίου για την εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών προσφύγων.

Περισσότερες πληροφορίες για τους εισηγητές είναι διαθέσιμες εδώ.

Πληροφορίες για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο έργο εδώ:

Eίσοδος δωρεάν μέσω της πλατφόρμας zoom.