Webinar “Σχολεία Για Όλους” σε 60 λεπτά: Γιατί να συμμετέχει ένα σχολείο στο δίκτυό μας;

Το πιο πρόσφατο webinar του έργου “Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία”  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, 18:30-19:30 μέσω zoom & live streaming στο Facebook.

Εισηγητές ήταν ο επικεφαλής της ομάδας επιμορφωτών, Άγγελος Βαλλιανάτος και οι ειδικοί επιμορφωτές του έργου Γκέλη Αρώνη, Ηρώ Ποταμούση και Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης. Η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Λεμονιά Μπούτσκου, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια παρουσίασε τη συνεργασία του Υπουργείου με το πρόγραμμα και τις αξιώσεις του για τη νέα σχολική χρονιά. 

Απαντώντας στο ερώτημα “Γιατί να συμμετέχει ένα σχολείο στο “Σχολεία Για Όλους;’’ οι επιμορφωτές του έργου παρουσίασαν σύντομα και περιεκτικά τους στόχους, τη μεθοδολογία, τα εργαλεία και το πλαίσιο συνεργασίας του έργου με τα σχολεία. Το έργο ‘’Σχολεία Για Όλους’’  φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο υποστήριξης προς σχολεία με τάξεις υποδοχής στοχεύοντας  να μετατρέψει τα προβλήματα και τις προκλήσεις στο πεδίο της συμπερίληψης  προσφύγων μαθητών σε ένα πλούτο για όλους, σε όλα τα επίπεδα”, όπως τόνισε η Γκέλη Αρώνη. Θέτοντας το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας του έργου, ο Άγγελος Βαλλιανάτος εξήγησε ότι: “Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι που έχει ξεκινήσει όχι μόνο από εμάς, όχι μόνο στην Ελλάδα, καθώς σε αυτό έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σχολεία από όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει συμμετοχή σε μια ευρύτερη ομάδα σχολείων και εκπαιδευτικών και μια συνεργασία μέσα σε αυτή την ‘οικογένεια’ η οποία δημιουργείται και πολλαπλασιάζεται”. 

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και χρόνος ως προς το κοινό, όπου απαντήθηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα αναφορικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής  των σχολείων στο έργο, τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων αλλά και λεπτομέρειες για τις επιμορφώσεις που θα ακολουθήσουν στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας.

Tο βίντεο του webinar είναι διαθέσιμο στο youtube κανάλι του EWC