11ο Γυμνάσιο Νίκαιας “Γιάννης Ρίτσος”

Το 11ο Γυμνάσιο Νίκαιας «Γιάννης Ρίτσος» ιδρύθηκε το 2000 και είναι το νεότερο Γυμνάσιο της περιοχής. Στεγάζεται σε ένα επιβλητικό κτήριο του Δήμου Νίκαιας στην οδό Π. Ράλλη 182, το οποίο οικοδομήθηκε το 2006. Σήμερα το σχολείο αριθμεί περίπου 250 μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε αυτό είναι περίπου 40.

Είναι ένα από τα λίγα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά που φιλοξενεί Τμήματα Ένταξης και Τάξη Υποδοχής, παρέχοντας εκπαίδευση σε μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες αλλά και μαθητές από άλλες χώρες που δεν γνωρίζουν ελληνικά. Επιπρόσθετα, καθώς το σχολείο πιστεύει στην εξωστρέφεια και στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των μαθητών, τα τελευταία 8 χρόνια είναι και Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας που υποστηρίζει μαθητές αρκετών σχολείων της περιοχής. Κατά τις απογευματινές ώρες στο σχολείο λειτουργεί το Δημόσιο ΙΕΚ Νίκαιας, με το οποίο υπάρχει αγαστή συνεργασία. Παράλληλα, στο ισόγειο του κτηρίου λειτουργούν Εργαστήρια του Δήμου, όπως εργαστήριο κεραμικής και αγιογραφίας.

Το 11ο Γυμνάσιο Νίκαιας «Γιάννης Ρίτσος» είναι ένα προοδευτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, στο οποίο εφαρμόζονται καινοτόμες ιδέες για τη σωστή και ολοκληρωμένη μόρφωση και ανάπτυξη των μαθητών. Το σχολείο συμμετέχει σε ποικίλα προγράμματα και δράσεις, με σκοπό τη διάχυση καλών πρακτικών και καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Εξωστρέφεια, δημιουργικότητα, ανοιχτότητα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ρομά, παλλινοστούντες, πρόσφυγες, είναι τα χαρακτηριστικά του σχολείου. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί είναι αφοσιωμένοι στο έργο τους και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να παρέχουν τη βοήθειά τους σε κάθε μαθητή και μαθήτρια.

Στο σχολείο επικρατεί το σύνθημα «Είμαστε όλοι διαφορετικοί, είμαστε όλοι ίσοι» και το δέντρο της «διαφορετικότητας» κοσμεί την είσοδό του.

Επικοινωνία: Πέτρου Ράλλη 182, Νίκαια, 18454, 2104953941, email: mail@11gym-nikaias.att.sch.gr

Ιστοσελίδα