3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

Η έδρα του σχολείου βρίσκεται σε αστική περιοχή. Οι μαθητές που φοιτούν προέρχονται τόσο από ημιαστικές περιοχές όσο και από τον αστικό ιστό σύμφωνα με την χωροταξική κατανομή. Διαθέτει Τμήμα Ένταξης και από τη σχολική χρονιά 20221-2022 και ψυχολόγο. Μετά την ίδρυση τάξης υποδοχής τη σχολική χρονιά 2020-2021 δέχθηκε και μαθητές πρόσφυγες από την δομή της Ριτσώνας Αφγανικής καταγωγής.

Οι μαθητές μας ποικίλλουν όσον αφορά το μορφωτικό και κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο χωρίς αυτό να αποτελεί εμπόδιο για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου καθώς είμαστε σε συνεχή επαφή με το οικογενειακό περιβάλλον έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πρόβλημα στο μέτρο που μπορούμε (π.χ. οικονομική ενίσχυση, ψυχική ενδυνάμωση, ανάληψη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση των σχέσεων μαθητών με το περιβάλλον τους κλπ).

Η υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουμε είναι άριστη, καθώς το σχολείο στεγάζεται σε εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις με όλες τις προδιαγραφές για την παροχή σύγχρονης εκπαίδευσης (εργαστήρια πληροφορικής, φυσικών επιστημών, τεχνολογίας, καλλιτεχνικών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο).

Το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι ως επί το πλείστον με οργανική τοποθέτηση, έμπειρο και με επιμορφωτικά ενδιαφέροντα. Οι σχέσεις μεταξύ διοίκησης και συλλόγου διδασκόντων είναι άριστες καθώς διακρίνονται από κατανόηση, αλληλεγγύη και συνεργασία.

Επικοινωνία: Προαστίου 26, Χαλκίδα 34100, 2221024045, email: mail@3gym-chalk.eyv.sch.gr

Ιστοσελίδα