5ο Λύκειο Βέροιας

Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 1984. Ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία στο να ενοποιήσει την τεχνική με τη γενική εκπαίδευση και αρχικά ονομαζόταν Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Βέροιας, με δύναμη 900 μαθητών. Η λειτουργία του αυτή διήρκεσε μέχρι το 1999, οπότε καταργήθηκε και μετατράπηκε σε Ενιαίο Λύκειο. Από την 1/9/2006 ονομάζεται Γενικό Λύκειο.

Από την ίδρυση του έχει συμμετάσχει σε πολλούς αθλητικούς και πολιτιστικούς αγώνες με μεγάλες επιτυχίες. Έφθασε στη μεγαλύτερη διάκριση, 3η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα  χειροσφαίρισης κατηγορία Λυκείων, το 1994. Σήμερα έχει περίπου 300 μαθητές.

Επικοινωνία:  2331024843, Σταδίου 123, Βέροια, 59131, email: 5lykvero@sch.gr

Iστοσελίδα

Ένα γκράφιτι ενάντια στη βία, αφιερωμένο στον Άλκη…

Δελτίο τύπου του 5ου ΓΕΛ Βέροιας

Τα γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά είναι αδύνατον να μην αγγίξουν, να μην ευαισθητοποιήσουν, να μη προβληματίσουν τον καθένα και την καθεμιά, πόσο μάλλον όταν συμβαίνουν ένα βήμα δίπλα από την πόλη μας και αφορούν κάποιον έφηβο, που χάθηκε άδικα…

Αυτό ήταν που παρακίνησε και το τμήμα Γ2 του σχολείου μας να αποφασίσει να κάνει τους προβληματισμούς του πράξη και να τους επικοινωνήσει με μια αυτοσχέδια τοιχογραφία στο σχολικό κτήριο με το μήνυμα «Στοπ στη ΒΙΑ» γραμμένο σε πολλές γλώσσες. Έτσι, με αφορμή την Ημέρα Μητρικής Γλώσσας, που γιορτάζεται στις 21 Φεβρουαρίου, μαθήτριες και μαθητές μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτριά τους, κ. Αξούριστου Χάρη, έπιασαν βούρτσες και πινέλα και ζωγράφισαν έξω από το κυλικείο τους το μήνυμα «STOPVIOLENCE», ώστε να το βλέπουν καθημερινά οι συμμαθήτριες και οι συμμαθητές τους όχι μόνο από το 5ο ΓΕΛ Βεροίας, αλλά και από τα όμορα σχολεία.

Περισσότερα…

Δημοσίευση: 28 Φεβρουαρίου 2022