Μπλοκάρουμε το Ρατσισμό στο Σχολείο: εργαστήρια στα σχολεία του δικτύου μας στα Ιωάννινα

Tην Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, το 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και το 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων πραγματοποίησαν τρία εργαστήρια με τίτλο “Μπλοκάρουμε το Ρατσισμό στο Σχολείο” με εμψυχωτή τον κύριο Γιώργο Μόσχο, πρώην Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού και εξαιρετικά πεπειραμένο επιμορφωτή του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Τα δύο σχολεία υλοποιούν τη φετινή σχολική χρονιά το έργο Σχολεία Για Όλους υπό την καθοδήγηση της επιμορφώτριας Σοφίας Σόνιας Βλάχου.

Στο εργαστήριο του 2ου Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης συμμετείχαν συνολικά 22 παιδιά (13 ελληνόφωνα, 5 φαρσόφωνα, 2 αραβόφωνα και 2 αλβανόφωνα), από τα τμήματα Β1 και Β2, υπό την εποπτεία της κυρίας Ελένης Γκούμα, μιας από τις φιλολόγους του σχολείου. Στο εργαστήριο στο 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων συμμετείχαν 31 συνολικά ελληνόφωνα παιδιά από τα τμήματα Α4 και Α5, υπό την εποπτεία της κυρίας Ολυμπίας Μπακάλη, μιας από τις φιλολόγους του σχολείου, και της θεολόγου, κυρίας Βασιλικής Ντάφλου.

Τα δύο σχολεία του δικτύου μας αποτίμησαν πολύ θετικά τη διεξαγωγή των εργαστηρίων. Οι μαθητές και μαθήτριες έδειξαν ενθουσιασμό, ζητώντας από τον κύριο Μόσχο να επισκέπτεται τακτικά το σχολείο ή τουλάχιστον, να επιστρέψει σύντομα! Εξίσου εξαιρετικές εντυπώσεις για την ποιότητα και τη χρησιμότητα του εργαστηρίου κατέθεσαν και οι 16 εκπαιδευτικοί και γονείς και από τα δύο σχολεία που ήταν παρούσες και παρόντες.

Συγχαίρουμε όσες και όσους συνεισέφεραν στο σχεδιασμό, τη διοργάνωση και την υλοποίηση αυτών των εργαστηρίων κι ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Μόσχο και το Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση για τη συμβολή τους στο έργο μας.