Αλληλεγγύη και αντιπολεμικό μήνυμα από το 1ο ΓΕΛ Κιλκίς

«Τα  χιλιόμετρα που μας χωρίζουν από στην Ουκρανία δεν είναι αρκετά ώστε να μην μπορούμε να νιώσουμε τους συνομηλίκους μας που δοκιμάζονται τόσο σκληρά. Ο φόβος και η αγωνία τους είναι και δικοί μας φόβοι και αγωνίες, καθώς μπορούμε να αισθανθούμε περισσότερο από τους ενήλικες αυτό που βιώνουν τα παιδιά αυτά»,
είπαν οι μαθητές της Α τάξης του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς, ζωγραφίζοντας στον πίνακα της τάξης τους το σήμα της ειρήνης με λέξεις διαφόρων ευρωπαϊκών γλωσσών, που μετέφεραν μηνύματα για ειρήνη, φιλία, ελπίδα, μάθηση, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας και Senior Ambassador, Κωνσταντάτου Μαρίας.

Επιπλέον δύο πρέσβεις – μαθητές του τμήματος Α3, ο Άρης Στανημερόπουλος και η Στεφανία Σοφιανίδου, φιλοτέχνησαν μια αφίσα στην οποία απεικονίζεται η φιλία και η συμπαράσταση των Ελλήνων μαθητών προς τους μαθητές της Ουκρανίας, μέσα στο τοπίο του πολέμου και των βομβαρδισμών.

Oλόκληρο το άρθρο για τη δράση στο πλαίσιο του προγράμματος European Parliament Ambassador Schools Programme (EPAS) στην ιστοσελίδα του σχολείου.

H αφίσα των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς.