Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για προώθηση της διασχολικής επικοινωνίας από το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων


Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων, υλοποιήθηκε μια εξαιρετική δραστηριότητα με σκοπό τη συνεργασία του σχολείου με το 3ο και το 9ο Γυμνάσιο καθώς και τα τρία έχουν τάξεις υποδοχής. Μετά από συνεννόηση για τη διδάσκουσα ύλη στις τάξεις υποδοχής και των τριών σχολείων, σχεδιάστηκε και στήθηκε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ως ομαδοσυνεργατική δραστηριότητα, βασισμένο στην ύλη αυτή. Οι μαθητές των τριών σχολείων προετοιμάστηκαν και συναντήθηκαν την Τετάρτη 23 Μαρτίου για να παίξουν το παιχνίδι και να γνωριστούν!

Η δραστηριότητα ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη με τη συμμετοχή 15 μαθητών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ζήλο και χαρά. Τη δραστηριότητα παρακολούθησαν οι φιλόλογοι των τάξεων υποδοχής των τριών σχολείων, η ΣΕΠ του αστικού ιστού Τρικάλων, καθώς επίσης η κοινωνική λειτουργός και ο  διαπολιτισμικός διαμεσολαβητής από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικαίων. 

Αυτή η πρώτη δράση αποτελεί το σημαντικό έναυσμα για συνεργασίες φορέων στην περιοχή και των σχολείων της.

Το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων είναι μέλος του δικτύου «Σχολεία Για Όλους» και υλοποιεί το σχέδιο δράσης του υπό την καθοδήγηση της επιμορφώτριας Ελένης Παπαντωνίου.

Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο τύπου του Δήμου Τρικκαίων.