Webinar ‘Μέθοδοι και τεχνικές υποστήριξης της σχολικής κοινότητας για τη συμπερίληψη προσφύγων’

Ένα κατατοπιστικό, εισαγωγικό webinar της ομάδας επιμορφωτών του Σχολεία Για Όλους για το νέο εργαλείο που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του έργου.

Το εγχειρίδιο του έργου Σχολεία Για Όλους “Μέθοδοι και τεχνικές υποστήριξης της σχολικής κοινότητας για τη συμπερίληψη προσφύγων” παρουσιάστηκε την Τρίτη 21 Ιουνίου διαδικτυακά από την ομάδα επικεφαλής επιμορφωτών του έργου. Η διαδικτυακή επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Learn Inn Ekpa με 1437 συμμετέχοντες.

Με βάση την τεχνογνωσία, τις εμπειρίες και τις καλές πρακτικές που αποκτήθηκαν από την υλοποίηση του έργου αναπτύξαμε το εγχειρίδιο «Μέθοδοι και υποστηρικτικές τεχνικές για την ένταξη των προσφύγων στις σχολικές κοινότητες». Η έκδοση είναι ένας πρακτικός οδηγός, ο οποίος περιέχει ιδέες και δραστηριότητες που αποκτήθηκαν στο πεδίο, κατά την πορεία του έργου «Σχολεία Για Όλους», σε θέματα που αφορούν στη δημοκρατική εκπαίδευση, τη συμπερίληψη παιδιών προσφύγων και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

H oμάδα των επικεφαλής επιμορφωτών, Γκέλυ Αρώνη, Ηρώ Ποταμούση, Άγγελος Βαλλιανάτος και Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης μέσα από τις εισηγήσεις τους εισήγαγαν τους συμμετέχοντας στις αρχές και το έργο του Σχολεία Για Όλους καθώς και στο νέο αυτό εγχειρίδιο.

Το webinar είναι διαθέσιμο εδώ.