Ξεκίνησε από το Αφγανιστάν και ανακάλυψε το ταλέντο του στην Ελλάδα

Ο Peyman (P3YMON), ένας ταλαντούχος μαθητής του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς μοιράζεται την ιστορία του, το έργο του και τα όνειρά του για το μέλλον.

Ονομάζομαι Peyman (καλλιτεχνικά:P3YMON) και ζω στην Ελλάδα από το 2017, αρχικά στη Δράμα και τώρα στην πόλη του Κιλκίς. Η πατρίδα μου είναι το Αφγανιστάν από το οποίο φύγαμε το 2017.


Από τότε που έφτασα στην Ελλάδα είχα την ευκαιρία να αρχίσω να πηγαίνω ξανά σχολείο. Το σχολείο μου πλέον είναι το 1ο Λύκειο Κιλκίς. Στο σχολείο νιώθω ευπρόσδεκτος και δεν αισθάνομαι πια σαν νεοφερμένος. Οι καθηγητές μου προσπαθούν να με στηρίξουν και έχω κάνει φίλους.

‘Αγριεμένη τίγρη’ @P3YMON


Ξεκίνησα να ζωγραφίζω το 2018, στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας βασικά διαθέσιμα υλικά που ήταν φτιαγμένα για παιδιά, όπως μολύβια σκίτσου και ακουαρέλα. Μου δόθηκαν τα υλικά από το προσωπικό στη Δομή της Δράμας αλλά και στο Κιλκίς από τους ανθρώπους της Omnes, του συλλόγου που φιλοξένησε την οικογένειά μου. Η Omnes με στήριξε επίσης σε τρεις συμμετοχές μου σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Άρχισα να δουλεύω πιο συστηματικά το 2019, όταν πήρα στα χέρια μου πιο επαγγελματικά υλικά για να βελτιώσω περαιτέρω τις καλλιτεχνικές μου δεξιότητες. Πρόσφατα, άρχισα επίσης να μαθαίνω ψηφιακό σχέδιο και ενδιαφέρομαι και για το animation.
Του χρόνου ελπίζω ότι θα αποφοιτήσω από το Λύκειο και εύχομαι να καταφέρω να φοιτήσω σε μια σχολή Καλών Τεχνών.

@P3YMON

Σχετικά με το έργο του “Δεν θα περάσεις” σχολιάζει:

“Άντλησα έμπνευση από τους θεούς και τα πλάσματα που υπάρχουν στην ελληνική μυθολογία. Με μύησε στην ελληνική μυθολογία ένας φίλος στο σχολείο και μου είπε ότι υπάρχουν πολλά που θα μπορούσα να μάθω από αυτήν και μάλιστα να αξιοποιήσω στη ζωγραφική μου. Μετά από λίγο καιρό έφτιαξα το ”You Shall Not Pass” και το χάρισα στο σχολείο μου (το οποίο τώρα βρίσκεται στην τάξη Β1). ο Κέρβερος είναι ο φύλακας των πυλών του Κάτω Κόσμου και προστατεύει αυτές τις πύλες από την είσοδο οποιουδήποτε θνητού και από εκεί πήρα το όνομα για το έργο μου”.

‘Δε θα περάσεις’ @P3YMON

Το βίντεο δημιουργίας του “Δε θα περάσεις” είναι διαθέσιμο εδώ.

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικού του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς σημειώνουν: “Ο Peyman έχει ιδιαίτερο ταλέντο ως προς τα καλλιτεχνικά και κυρίως στη ζωγραφική και εκφράζεται έντονα μέσω αυτής της τέχνης (ακόμα κι αν δεν φοιτά σε Καλλιτεχνικό σχολείο και δεν παρακολουθεί μαθήματα όπως το Σχέδιο).

Αναγνωρίζει την προσφορά του σχολείου μας, τη βοήθεια που του παρέχει στο γνωστικό επίπεδο, στην κοινωνικοποίησή του και την αποδοχή από όλους. Γι’ αυτό έχει χαρίσει δυο πολύ όμορφα έργα του στο σχολείο μας, τα οποία κοσμούν την αίθουσά του, αλλά και το χώρο συγκέντρωσης. Ο Peyman πρόκειται να φοιτήσει στη Γ’ τάξη και ολοκληρώνοντας τη σχολική του θητεία θα ήταν σημαντικό κι ελπιδοφόρο να βρεθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα σε κάποια από τη Σχολή Καλών Τεχνών”.

Περισσότερα έργα του P3YMON στο λογαριασμό του στο Instagram: @P3YMON