Oι δύο Aκαδημίες στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν οι δύο Ακαδημίες στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 11 σχολείων.

Τα δύο διήμερα, 20-21 Ιανουαρίου και 22-23 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς οι δύο Ακαδημίες του “Σχολεία Για Όλους” με τη συμμετοχή παλιών, στο δίκτυό μας, και νέων σχολείων που απαρτίζουν τα hubs της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Κάθε σχολείο εκπροσωπήθηκε από μία ομάδα μελών από τη μαθητική και τοπική κοινότητα (μέλος της Διεύθυνσης, εκπαιδευτικούς, γονέα, εκπρόσωπο φορέα που ασχολείται με παιδιά πρόσφυγες που φοιτούν στο σχολείο και μαθητές/τριες που αυποδείχθηκαν από τη μαθητική κοινότητα). Τα άτομα που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις, να συμμετάσχουν σε βιωματικές δραστηριότητες και να δουλέψουν ομαδοσυνεργατικά, δημιουργώντας προσχέδια δραστηριοτήτων τα οποία παρουσιάσαν στην ολομέλεια. Η ενεργητική συμμετοχή και διάθεση όλων των εκπροσώπων των σχολείων μάς γεμίζει αισιοδοξία για την υλοποίηση των σχεδίων δραστηριοτήτων αλλά και τη δημιουργία βιώσιμων συνεργασιών για ένα πιο συμπεριληπτικό σχολικό περιβάλλον.

Την Ακαδημία Α’ Θεσσαλονίκης φιλοξένησε το 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς και την Ακαδημία της Β’ Θεσσαλονίκης φιλοξένησε το 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων.

Στιγμιότυπα από την Ακαδημία Α’ Θεσσαλονίκης:

Στιγμιότυπα από την Ακαδημία Β’ Θεσσαλονίκης: