Oι Ακαδημίες της Αθήνας

Ολοκληρώθηκαν οι δύο διήμερες Ακαδημίες στα hubs της Α’ και Γ΄ Αθήνας με τη συμμετοχή 8 και 6 σχολείων αντίστοιχα. Συνεργασία, ιδέες και σχέδια προς υλοποίηση!

Τα διήμερα 27-28 Ιανουαρίου και 29 & 31 Ιανουαρίου φιλοξενήθηκαν οι Ακαδημίες της Αθήνας από το 8ο Γυμνάσιο Αθήνας και το 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω. Παλιά και νέα στο δίκτυο σχολεία είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια γνωριμίας, να γνωρίσουν βιωματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και να πραγματοποιήσουν ομαδοσυνεργατικές ασκήσεις με θέμα την κλίματα της συνεργατικότητας κατά Roger Hart. Επιπλέον διερεύνησαν τις δυνατότητες συνεργασίας τους, εντός κάθε ομάδας αλλά και μεταξύ με άλλα σχολεία, για να προτείνουν και παρουσιάσουν προτάσεις σχεδίων δραστηριοτήτων.

Φεύγω χαρούμενη που γνώρισα καλούς ανθρώπους και έκανα νέους φίλους. Δεν ήξερα ότι έχω την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου να μιλήσω μπροστά σε άλλους” μοιράστηκε η F., μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων στο τέλος της Ακαδημίας.

Η ολοκλήρωση της Ακαδημίας στα hub της Αθήνας μας αφήνει με αισιοδοξία, ιδέες και σχέδια προς ολοκλήρωση για τους επόμενους μήνες!

Μερικά στιγμιότυπα από την Ακαδημία Α’ Αθήνας:

Μερικά στιγμιότυπα από την Ακαδημία Γ’ Αθήνας: