«31 Βασικές Δραστηριότητες»: χρήση, δυνατότητες και παραδείγματα (μέρος 3)

Διαδικτυακή επιμόρφωση για το εγχειρίδιο του έργου «Σχολεία Για Όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία»
Εισηγητές: Γκέλη Αρώνη, Άγγελος Βαλλιανάτος,
Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης, Ηρώ Ποταμούση

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, 16:30 – 19:30, η ομάδα έργου του Σχολεία Για Όλους θα πραγματοποιήσει την τρίτη από μία σειρά τριών διαδικτυακών επιμορφώσεων για την πρακτική εφαρμογή και χρήση του εγχειριδίου «31 Βασικές Δραστηριότητες». Στόχος του εγχειριδίου είναι να καλύψει τους βασικούς τομείς και τις ανάγκες του διαρκώς μεταβαλλόμενου σχολικού περιβάλλοντος που θα υποδεχθεί ή έχει υποδεχθεί πρόσφυγες μαθητές.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης επιμόρφωσης, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τις δυνατότητες του εγχειριδίου και να λάβουν μέρος σε διαδραστικές δραστηριότητες σε ομάδες εργασίας, με την καθοδήγηση των επιμορφωτών/ριών.

Μέσα από θεωρητική πλαισίωση και πρακτική προσέγγιση, αναμένεται ότι οι συμμετέχοντες/ουσες θα μπορέσουν στη συνέχεια να εφαρμόσουν τις βασικές δραστηριότητες, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες του μαθησιακού περιβάλλοντός τους.

Το εγχειρίδιο χρησιμεύει ως ένα πρακτικό βοήθημα για τα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα και τα σχολεία στην Ευρώπη για τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού, φιλόξενου μαθησιακού περιβάλλοντος για τους πρόσφυγες μαθητές. Το εγχειρίδιο έχει στόχο να εξοπλίσει τις σχολικές κοινότητες με τα απαραίτητα εργαλεία, συμβάλλοντας σε μια πιο ασφαλή, δημοκρατική και πιο ποιοτική εκπαίδευση για όλους τους μαθητές.

Η επιμόρφωση αφορά άμεσα εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης, διευθυντές και διευθύντριες σχολικών μονάδων και ταυτόχρονα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους επαγγελματίες του πεδίου για την εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών προσφύγων.

Το παρόν εγχειρίδιο συντάχθηκε από την ομάδα των επικεφαλής επιμορφωτών/τριών, Άγγελο Βαλλιανάτο, Γκέλη Αρώνη, Μάριο Κουκουνάρα-Λιάγκη και Ηρώ Ποταμούση, με τη σημαντική συμβολή της ομάδας των επιμορφωτών/ριών του έργου που εργάζονται στο πεδίο, και επιμελήθηκε από την ομάδα του EWC.

Η παρακολούθηση περιλαμβάνει και διαδραστική συμμετοχή σε ομαδική, πρακτική δραστηριότητα. Η επιμόρφωση δεν προϋποθέτει την παρακολούθηση των προηγούμενων επιμορφώσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για τους εισηγητές είναι διαθέσιμες εδώ.

Πληροφορίες

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023  | 16.30 – 19.30

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ:

έως την Πέμπτη  23/3/2023

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Με την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες σχετική βεβαίωση συμμετοχής.