Εκδήλωση συνεργασίας: Ηub A’ Aθήνας

Tην Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση συνεργασίας του Hub Α’ Αθήνας του έργου Σχολεία Για Όλους, με τη συμμετοχή των ακόλουθων  σχολείων: 5ο Γυμνάσιο, 8ο Γυμνάσιο, 42ο Γυμνάσιο, 20 ΓΕΛ, 8ο ΓΕΛ, 27ο ΓΕΛ 42Ο ΓΕΛ και 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν τα σχολεία να προβάλλουν πτυχές της δουλειάς που έκαναν καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο του έργου να αναδείξουν τη μεταξύ τους συνεργασία για τη δημιουργία αυτής της κοινής εκδήλωσης και κυρίως  να συναντηθούν οι μαθητές/ριες όλων των σχολείων, να αλληλεπιδράσουν και να γιορτάσουν μαζί. Συμπερίληψη στην πράξη!

Οι μαθητές/τριες των σχολείων, χωρισμένοι/ες σε ανάμεικτες μεταξύ τους ομάδες,  επισκέφθηκαν εναλλάξ τους  4 σταθμούς στο προαύλιο του σχολείου, όπου έπαιξαν μεταξύ τους, απήγγειλαν ποιήματα και αφηγήθηκαν μύθους και παραμύθια. Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν  στα πολύχρωμα κελιά που είχαν ετοιμάσει στην εγκατάσταση Ιdentity Bee Hive  ‘’Bee Hub-y’’  με κείμενα ταυτότητας και έψαξαν κοινά στοιχεία μεταξύ των ιδεών τους. Έτσι, δημιούργησαν μια πολύχρωμη, μεγάλη κυψέλη που αποτύπωνε ποιοι είναι οι μαθητές/ριες των σχολείων και πόσα τους ενώνουν. Έψαξαν, στη συνέχεια, μαζί στο χάρτη τις διαδρομές της ζωής τους και συζήτησαν για αυτές. Χόρεψαν και παρακολούθησαν  πολυεθνικούς χορούς, ανάμεσα τους και  μια χορευτική ομάδα ενήλικων μαθητριών από την Ταϊλάνδη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα πάρτυ με μουσικές επιλογές των ίδιων των μαθητών/ριών, όπου έγιναν όλοι μια μεγάλη παρέα!

Συγχαρητήρια στα σχολεία της Α’ Αθήνας: 5ο Γυμνάσιο, 8ο Γυμνάσιο, 42ο Γυμνάσιο, 20 ΓΕΛ, 8ο ΓΕΛ, 27ο ΓΕΛ 42Ο ΓΕΛ και 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, για όλη τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και για τη συμμετοχή τους στην τελική εκδήλωση! Θερμές ευχαριστίες στο 8ο ΓΕΛ Αθήνας για τη ζεστή φιλοξενία!