Εκδήλωση συνεργασίας: Ηub Β’ Θεσσαλονίκης

Η εορταστική εκδήλωση του Hub B’ Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4  Μαΐου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου με τη συμμετοχή των  ακόλουθων σχολείων Δυτικής Θεσσαλονίκης: 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, 1ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, Διαπολιτισμικό ΓΕΛ Ευόσμου, Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου, 1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης και 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.

Η εκδήλωση αποτέλεσε την  αφορμή  κάθε σχολείο να απαντήσει με το δικό του τρόπο στην ερώτηση «Τι είναι αγάπη;» και το αποτέλεσμα ήταν ένα πολυτροπικό ‘λεύκωμα’ ιδεών, έργων τέχνης και παρουσιάσεων. Η μαθητική κοινότητα είχε τον κεντρικό ρόλο, μοιραζόμενη σκέψεις και συναισθήματα για την αγάπη με αυθεντικό, ομαδικό και συγκινητικό τρόπο.  Τα έργα των σχολείων συνομιλούσαν κατά ένα τρόπο μεταξύ τους, εμπνέοντας αλληλεγγύη, και την αίσθηση της  δημιουργία μιας κοινότητας. Οι μαθητές/τριες από σκηνής διάβασαν ποιήματα δικά τους, καθώς και άλλων ποιητών για την αγάπη και την ειρήνη, παρουσίασαν τις δραστηριότητες που υλοποίησαν στα σχολεία τους με σκοπό τη συμπερίληψη,  συμπεριλαμβανομένου έργων γκράφιτι που δημιούργησαν στο χώρο  τους, τραγούδησαν, χόρεψαν  και η εκδήλωση ΄έκλεισε’ με ένα θεατρικό δρώμενο για την αγάπη από τους/ις ίδιους/ιες τους μαθητές/ριες. 

Ομαδικότητα, συνεργασία, συγκίνηση και ελπίδα για την ειρήνη σε μια εκδήλωση όπου υπήρχε χώρος για κάθε ένα/μία μέλος της σχολικής κοινότητας! Συγχαρητήρια στα σχολεία της Β’ Θεσσαλονίκης: 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, 1ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, Διαπολιτισμικό ΓΕΛ Ευόσμου, Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου, 1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης και 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης!