Eκδήλωση συνεργασίας: Hub A’ Θεσσαλονίκης

Το ‘ΤheΑ Ηub’ πραγματοποίησε την τελική εκδήλωση συνεργασίας των σχολείων του τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 στο θέατρο Κάππα στην Περαία με τη συμμετοχή των ακόλουθων σχολείων:1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης και EΠΑΛ Βασιλικών.

Tα σχολεία παρουσίασαν τα πολυτροπικά έργα τους με θέμα «Ποιος είμαι, πού βρίσκομαι, τι ονειρεύομαι»  αξιοποιώντας την τέχνη μέσα από  την ατομική και συλλογική τους φωνή για να απαντήσουν στα θεμελιώδη αυτά ερωτήματα.  Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομαδικές δραστηριότητες γνωριμίας στον προαύλιο χώρο και επίσκεψη της έκθεσης των σχολείων στο φουαγιέ του θεάτρου. Κολάζ, ποιήματα, κείμενα, εικαστικά έργα και διοράματα ανέδειξαν τις ταυτότητες των μαθητών/ριών και τα όνειρά τους για το μέλλον. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της έκθεσης, οι μαθητές/ριες ενθαρρύνθηκαν να επιλέξουν τα εκθέματα που ξεχώρισαν και να τα φωτογραφίσουν, ως μέρος της διαδραστικής δράσης ‘Photo & Στέλνω’.

Στη συνέχεια, στο χώρο του θεάτρου, σε ένα εορταστικό και χαρούμενο κλίμα, οι μαθητές/ριες πήραν τον κεντρικό ρόλο στη σκηνή παρουσιάζοντας το έργο των σχολείων τους  με παρουσιάσεις , θεατρικά δρώμενα, απαγγελία ποιημάτων και συνεργατικές μουσικές παραγωγές σε ελληνικά, αραβικά και φαρσί.

Η συγκίνηση, η αλληλεγγύη και μια αίσθηση αισιοδοξίας για ένα κοινό, ειρηνικό μέλλον ήταν έκδηλη καθ’όλη τη διάρκεια της ξεχωριστής αυτής γιορτής. Συγχαρητήρια στα σχολεία της Α’ Θεσσαλονίκης: 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης και EΠΑΛ Βασιλικών.