Eκδήλωση συνεργασίας: Hub Γ’ Αθήνας

Ο κύκλος των τελικών εκδηλώσεων των hubs του Σχολεία Για Όλους ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 10 Μαΐου στο 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω με την τελευταία, κατά σειρά, εκδήλωση συνεργασίας των σχολείων Γ’ Αθήνας: 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω, 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, 2ο ΕΠΑΛ Ιλίου, 1ο Γυμνάσιο Καματερού και1ο Γυμνάσιο Περιστερίου.

Κάθε σχολείο είχε την ευκαιρία να εκθέσει στο δικό του περίπτερο το αποτέλεσμα της δουλειάς του, κατά την διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, που περιελάμβανε τη μετάφραση των σχολικών σημάτων και κανονισμών , έργα τέχνης, φωτογραφίες και βίντεο και τα οποία είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν οι εκπρόσωποι των ομάδων με τους υπόλοιπους επισκέπτες. Χωρισμένοισε ομάδες, όλοι/ες οι μαθητές/ριες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι γνώσεων/κυνήγι θησαυρού με στοιχεία κρυμμένα στην έκθεση, όπου είχε   είχε ως αποτέλεσμα οι ομάδες να βρουν τα κομμάτια ενός κοινού παζλ και να τα ενώσουν. Στο προαύλιο του σχολείου, σε έναν όμορφο ελαιώνα, οι μαθητές/ριες ένωσαν τα κομμάτια και υπέγραψαν τα ονόματά τους σε ένα καμβά. Στη συνέχεια, στο γήπεδο μπάσκετ όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες σχημάτισαν με το σώμα τους τη φράση “Σχολεία για όλους” πάνω στο γκράφιτι που είχαν δημιουργήσει οι μαθητές/ριες του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω. Το αποτέλεσμα αποτυπώθηκε σε μια αεροφωτογραφία! Η ημέρα ολοκληρώθηκε με ζωντανή μουσική και ελληνικούς και αφγανικούς χορούς σε μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Συγχαρητήρια στα σχολεία της Γ’ Αθήνας: :1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης και EΠΑΛ Βασιλικών.

Ένα σύντομο βίντεο της εκδήλωσης εδώ.