«Συμμετέχω. Συμμετέχεις;» «31 Βασικές Δραστηριότητες»: χρήση, δυνατότητες και παραδείγματα (μέρος 5o)


Διαδικτυακή επιμόρφωση για το εγχειρίδιο του έργου «Σχολεία Για Όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία»
Εισηγητές: Γκέλη Αρώνη, Άγγελος Βαλλιανάτος,
Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης, Ηρώ Ποταμούση

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, η ομάδα έργου του «Σχολεία για Όλους», διοργανώνει την πέμπτη συνάντηση της σειράς διαδικτυακών επιμορφώσεων για την πρακτική εφαρμογή και χρήση του εγχειριδίου «31 Βασικές Δραστηριότητες». Με βιωματικό τρόπο, θα προκαλέσει συζήτηση για τις αρχές και τις μεθόδους που χρειαζόμαστε ώστε η συμμετοχή κάθε μέλους της σχολικής κοινότητας σε όποια δραστηριότητα μέσα και έξω από την τάξη, να είναι ενεργητική και ενσυνείδητη, δηλαδή να είναι μέρος της μάθησης.

Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης που θα διαρκέσει δύο ώρες, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τις δυνατότητες του εγχειριδίου και να λάβουν μέρος σε διαδραστικές δραστηριότητες σε ομάδες εργασίας, με την καθοδήγηση των επιμορφωτών/ριών. 

Μέσα από θεωρητική πλαισίωση και πρακτική προσέγγιση, αναμένεται ότι οι συμμετέχοντες/ουσες θα μπορέσουν στη συνέχεια να εφαρμόσουν τις βασικές δραστηριότητες, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες του μαθησιακού περιβάλλοντός τους.

Το εγχειρίδιο χρησιμεύει ως ένα πρακτικό βοήθημα για τα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα και τα σχολεία στην Ευρώπη για τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού, φιλόξενου μαθησιακού περιβάλλοντος για τους πρόσφυγες μαθητές/ριες. Το εγχειρίδιο έχει στόχο να εξοπλίσει τις σχολικές κοινότητες με τα απαραίτητα εργαλεία, συμβάλλοντας σε μια πιο ασφαλή, δημοκρατική και πιο ποιοτική εκπαίδευση για όλους τους μαθητές.

Η επιμόρφωση αφορά άμεσα εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διευθυντές/ριες σχολικών μονάδων και ταυτόχρονα απευθύνεται σε όλους/ες τους/ις εκπαιδευτικούς και τους/ις επαγγελματίες του πεδίου για την εκπαίδευση μαθητών/ριών προσφύγων.

Το παρόν εγχειρίδιο συντάχθηκε από την ομάδα των επικεφαλής επιμορφωτών, Άγγελο Βαλλιανάτο, ΓκέληΑρώνη, Μάριο Κουκουνάρα-Λιάγκη και Ηρώ Ποταμούση, με τη σημαντική συμβολή της ομάδας των επιμορφωτών/ριών του έργου που εργάζονται στο πεδίο, και επιμελήθηκε από την ομάδα του EWC.

Η παρακολούθηση περιλαμβάνει διαδραστική συμμετοχή σε ομαδική, πρακτική δραστηριότητα. Η επιμόρφωση δεν προϋποθέτει την παρακολούθηση της προηγούμενης επιμόρφωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για τους/ις εισηγητές/ριες είναι διαθέσιμες εδώ.

Πληροφορίες

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024  | 17.00– 19.00

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ,

έως την Κυριακή 21/1/2024

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. 

Με την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες σχετική βεβαίωση συμμετοχής.