30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Η σχολική μονάδα του 30ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκς «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής» είναι σχολική μονάδα που ανήκει στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα της Οδού Μαζαράκη 1, στην περιοχή Ξυλάδικα του Δήμου Θεσσαλονίκης και είναι στα όρια των ΔΔΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Συστεγαζόμαστε με το 64ο Δημοτικό Σχολείο, το 95ο Νηπιαγωγείο, το 4ο Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, σε μία μοναδική συστέγαση  που χαρακτηρίζεται από μία ικανοποιητική συν-λειτουργία. Αυτή η διαχρονική συστέγαση ήταν και η απαραίτητη προϋπόθεση, για να φιλοξενεί η σχολική μονάδα στις τρεις σχολικές τάξεις στην πλειονότητα της  μαθητές μετανάστες από 6 χώρες , Ρομά και τα τελευταία τρία χρόνια σε ποσοστό 40% μαθητές πρόσφυγες από 10 χώρες σε μία αρμονική συνύπαρξη. Σύνολο Μαθητών: 86. Εκ των οποίων: Πρόσφυγες:41 (από Τουρκία, Ιράκ, Ιράν, Συρία, Πακιστάν, Αφγανιστάν Παλαιστίνη, Κουβέιτ, Κονγκό, Αίγυπτο), Μετανάστες: 25 (από Αλβανία, Ρωσία, Γεωργία, Αρμενία, Ινδία, Κίνα), Ρομά: 7, Γηγενής 12. Η φοίτηση των προσφύγων μαθητών υποστηρίζεται από την παράλληλη λειτουργία δύο τάξεων υποδοχής ΖΕΠ 1.

Η σχολική μονάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια κάνει συνεχείς προσπάθειες και προγραμματίζει, διοργανώνει και υλοποιεί  δράσεις, συμμετέχοντας σε διάφορα προγράμματα, με σκοπό την καθολική συμμετοχή όλων των μαθητών της, ανεξαρτήτου προελεύσεως, που αποδεδειγμένα συμβάλει στην ενίσχυση του καλού και δημιουργικού κλίματος που κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας. Συμμετέχουμε το τρέχον σχολικό έτος 2019-20 στη δράση «Συμπερίληψη παιδιών προσφύγων στα Ελληνικά σχολεία»  στον πυλώνα Διαχείριση του σχολείου και σχολικός πολιτισμός.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν ενεργά είναι οι  Διαμαντίδης Βάϊος Δ/ντης , Αρβανιτίδης Αθανάσιος κλάδου ΠΕ03, Κατσανίδου Ευδοξία κλάδου ΠΕ02, Μπαρού Δήμητρα κλάδου ΠΕ02, Λώλου Ελένη κλάδου ΠΕ11 και Παπαδόπουλος Αθανάσιος κλάδου ΠΕ11. Όλοι όμως οι υπόλοιποι συνάδελφοι του συλλόγου διδασκόντων λειτουργούν συνεπικουρικά στην υλοποίηση της δράσης. Δυστυχώς οι συνθήκες του τελευταίου διαστήματος στέρησαν την δυνατότητά μας, να ολοκληρώσουμε προγραμματισμένες δράσεις. Ελπίζουμε όμως, ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά.

Επικοινωνία: Μαζαράκη 1, Τ.Κ. 54627, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310 531395 & 2310 514114, φαξ: 2310 531395, email: mail@30gym-thess.thess.sch.gr

Ιστοσελίδα