Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς ιδρύθηκε το 2002 (ΦΕΚ 1155/4-9-2002 τ.Β’) και λειτουργεί από τις 18:00 έως τις 21:25.  Bρίσκεται στο Τέρμα Παλαιών Σφαγείων, κοντά στο Σαλάτς, και στεγάζεται στο κτίριο του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, στον 1ο όροφο.

Στο σχολείο μπορούν να εγγραφούν όλοι οι ενήλικοι (άνω των 18 ετών) και από 14 ετών, εφόσον έχουν άδεια εργασίας και βεβαίωση ασφάλισης. Έτσι, το σχολείο καλύπτει την ανάγκη μόρφωσης για τους πλέον των οκτώ χιλιάδων κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Παράλληλα, την ίδια ανάγκη μαζί με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την κοινωνική ένταξη καλύπτει από το 2018 και για τους ενήλικους πρόσφυγες της πόλης του Κιλκίς.

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς λειτουργεί σε φιλόξενο χώρο, καλλιεργώντας την αίσθηση του ανήκειν στον νεοεισερχόμενο· το γραφείο των εκπαιδευτικών είναι μικρό και «σπιτικό» αφού υπάρχουν μόλις έξι εκπαιδευτικοί και κάποιοι από αυτούς διαμοιράζονται και στο Εσπερινό Λύκειο. Ο Διευθυντής Γεώργιος Κατσάρας είναι απλός, ανοικτός άνθρωπος με δημοκρατική συνείδηση και πρακτική, ενώ στους μαθητές ντόπιους και πρόσφυγες, βλέπει κανείς κάτι κοινό: δεν προσέρχονται με συστολή ή δισταγμό στο σχολείο, αλλά με άνεση στο χώρο που νιώθουν δικό τους.

Εκπαιδευτικοί, Διευθυντής και μαθητές, μιλούν μεταξύ τους πάντα σε ήπιους τόνους και με αμοιβαίο σεβασμό.

Μικρά κεράσματα υπάρχουν πάντα στην αίθουσα διδασκαλίας!

«της νύχτας τα σπουδάματα…

…είναι της μέρας τα οράματα»

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στις δραστηριότητες του προγράμματος:

Κατσάρας Γεώργιος, Τσιριγώτης Μιχάλης, Πήτα Ελευθερία, Λαδόπουλος Αντώνιος, Σαρηπανίδου Μαρία, Φιλιππίδης Ευθύμιος, Ζαφειρίου Μαρία

Επικοινωνία: Τέρμα Παλαιών Σφαγείων, Κιλκίς, Τ.Κ. 61100, τηλ.: 23410 75314, φαξ: 23410 75314

Ιστοσελίδα