Γυμνάσιο Κατσικά

Το Γυμνάσιο Κατσικά βρίσκεται στη δημοτική κοινότητα Κατσικάς του Δήμου Ιωαννίνων και βρίσκεται 6 χλμ από την πόλη των Ιωαννίνων. Οι πληθυσμός του Κατσικά ανέρχεται σε 3.885 κατοίκους.

Το Σχολείο ιδρύθηκε το 1982 και λειτούργησε για πρώτη φορά στο κτήριο που στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο Κατσικά. Τρία χρόνια μετά, εγκαταστάθηκε μαζί με το Λύκειο στο κτήριο, όπου σήμερα στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Το 2003 μεταφέρθηκε στο καινούργιο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα 15, όπου και στεγάζεται ως σήμερα.

Στο σχολείο υπηρετούν 28 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων οι 13 με οργανική θέση και έχει 8 τμήματα γενικής παιδείας, 3 τμήματα ένταξης και 2 τμήματα υποδοχής.

Ως προς το μαθητικό του δυναμικό, στο Σχολείο φοιτούν 158 μαθητές μεταξύ των οποίων μαθητές που κατάγονται από την Ινδία, το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Κουρδιστάν, την Αλβανία.

Το Σχολείο έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα αξιόλογες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και αθλητικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες με σημαντικές διακρίσεις.

Eπικοινωνία: Ναπολέοντος Ζέρβα 15, Κατσικάς, Τ.Κ. 452 21, τηλ. & φαξ: 26510 91469, email: mail@gym-katsik.ioa.sch.gr

Ιστοσελίδα