2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων

Το σχολείο ιδρύθηκε το 1931 και πρωτολειτούργησε ως Γυμνάσιο Θηλέων. Ο τύπος του άλλαξε μέσα στα χρόνια. Σήμερα είναι δημόσιο σχολείο, και λειτουργεί ως Γενικό Ημερήσιο Λύκειο.

Το διδακτικό προσωπικό του σχολείου αποτελείται από τη Διευθύντρια κα. Γεωργάκη Χαρίκλεια, την υποδιευθύντρια και 40μελή σύλλογο καθηγητών 

Οι μαθητές μας προέρχονται κυρίως από οικογένειες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα. Στις γενικές τάξεις φοιτούν αρκετά παιδιά οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία και στις δύο τάξεις υποδοχής είναι εγγεγραμμένα 50 περίπου παιδιά με προσφυγικό υπόβαθρο, εκ των οποίων παρακολουθούν τα μαθήματα περίπου 17.  Χώρες καταγωγής τους είναι το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, η Συρία, το Μπαγκλαντές και η Αίγυπτος. Οι μητρικές τους γλώσσες είναι τα φαρσί και τα νταρί, τα μπαγκλαντεσιανά και τα αραβικά. Επίσης φοιτούν και μαθητές, στους οποίους παρέχεται  παράλληλη διδακτική στήριξη.

Tο σχολείο συμμετέχει σε αθλητικές διοργανώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις και διαγωνισμούς γραπτού και προφορικού λόγου. Έχει συμμετάσχει, επίσης, σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Το σχολείο μας έχει εμπειρία σε ευρωπαϊκά προγράμματα, σε προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και το πρόγραμμα “Youth in Action”. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το σχολείο συμμετείχε πρόσφατα και στη δράση του προγράμματος COMENIUS, με τίτλο “United in diversity: What we need is Europe”.

Είναι προτεραιότητά μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, με σκοπό να  διατηρήσουμε το υψηλό γνωστικό επίπεδο των μαθητών μας. Πολύτιμη βοήθεια προς αυτή την προσπάθεια είναι η συμμετοχή του σχολείου σε διάφορα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Αυτά συμβάλουν ώστε παράλληλα με το υψηλό επίπεδο γνώσης που παρέχει το σχολείο, οι μαθητές να αποκτήσουν και ευρωπαϊκή κουλτούρα και εκπαίδευση, απαραίτητα όπλα για τη μετέπειτα επαγγελματική τους καριέρα, αλλά και για τους ίδιους ως μελλοντικούς πολίτες σε ένα πολυ-πολιτισμικό περιβάλλον.

Επικοινωνία: Ιωάννινα 454 44, 2651 027073, email: mail@2lyk-ioann.ioa.sch.gr

Ιστοσελίδα