2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας βρίσκεται στο νότιο άκρο της πόλης της Χαλκίδας, στην είσοδο από την Υψηλή Γέφυρα. Ιδρύθηκε το 1939 και στο σημερινό κτήριο μεταφέρθηκε το 1963 και λειτουργεί έως σήμερα συστεγαζόμενο με το 2ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας.

Το σχολείο μας, προσαρμοζόμενο πάντα στα εξωτερικά σύγχρονα ερεθίσματα και με γνώμονα την ασφαλή και τεκμηριωμένη γνώση και γνωριμία με διαφορετικούς πολιτισμούς, συνεργάζεται και ταξιδεύει όχι μόνον στην Ελλάδα μέσα από προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων (πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, αγωγής σταδιοδρομίας, αγωγής υγείας, etwinning κ.ά), αλλά και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από τα προγράμματα Comenius παλαιότερα και Erasmus+, με στόχο την  αποκόμιση γνώσεων, απόψεων και τρόπων ζωής άλλων πολιτισμών.

Στο πλαίσιο αυτής της σχολικής κουλτούρας, ήταν το πρώτο σχολείο της Χαλκίδας και γενικότερα της Εύβοιας που ανταποκρίθηκε άμεσα στην ανθρωπιστική κρίση των προσφύγων της Συρίας και άλλων λαών δημιουργώντας τάξεις ΔΥΕΠ τη σχολική χρονιά 2016-2017 και από το 2017 μέχρι σήμερα Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ Ι και ΙΙ προσφύγων.

Ο απώτερος στόχος του σχολείου είναι να αποτελέσει έναν οργανισμό μάθησης ανοιχτό στην κοινωνία και στους άλλους πολιτισμούς.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Ευβοίας και Αυλίδας 1, 34100 Χαλκίδα, τηλ: 2221024094, φαξ: 2221079897, e-mail: mail@2gym-chalk.eyv.sch.gr

Ιστοσελίδα

Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στο χάρτη.